Jaha, då var alla "black hats" numera...

image7

Nörden på bilden är det inte många som känner igen, men namnet Matt Cutts ger många som jobbar mot sökmotorerna, i synnerhet mot Google, mycket kalla kårar. Cutts driver en mycket besökt blogg, där han berättar vad som ska ske inom Google, speciellt inom hans område där det handlar om att upprätthålla riktlinjer för webmastrar och hur spammet ska bekämpas.
Cutts går även under smaknamnet "porn cookie guy" där uppkomsten härstammar till att han erbjöd sin frus hembakade kakor till anställda på Googles kvalitetsavdelning som hittade oönskade porrsidor bland sökresultaten.
I hans kamp mot spammet vilket går hand i hand med Googles strävan om att fylla serpen (sökresultatlistan) med adwords (reklam Google tar betalt för) så har en rad nya riktlinjer upprättats, vilket numera innebär att den som köper en länk från en sida i syfte att komma högre bland sökresultaten, eller byter till sig en länk så kan denna webbplats numera straffas genom att plockas bort bland resultaten.
Denna förändring från Google, vars algoritm tar hänsyn till länkar har lett till stor konfundering bland företagen och privatpersonerna som drivit upp etiska riktlinjer kring hur byten och köp ska gå till, men vilket numera klassas som "black hat", dvs i stäv mot Googles Webmaster Guidelines.
Bland fria spekulanter så tros en utveckling att synligt PageRank värde kommer att försvinna (för at än mer driva bort länkköpare) samt att möjligheterna att använda så kallade backlink verktyg kommer att drastiskt minska, allt för att Google ska kunna sälja mer Adwords.
Så ta chansen och testa några av de bättre verktygen jag har funnit, bland dessa återfinns snabba verktyget RankAlert Backlink Watch samt en rad tuffa och faktiskt användbara från We Build Pages.
Veckans filmtips går den här veckan till en helt enastående prestation från Viggo Mortensen som bilat runt i Ryssland under en lång period för att förbereda sig som den ryska gangstern Nikolai, i filmen Eastern Promises, där personerna från A History of Violence återses. Som sagt mycket stark underhållning, Aragon är glömd.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0