En artikel om den växande sökmarknaden i Sverige

image17
Att direkt mätbara resultat lönar sig har de flesta nu insett och tåget för att etablera sig på nätet går i rasande takt, medans traditionella kanaler som TV lider och kommer lida mer, då konsumenterna nu insett att TV programmen kan anpassa sig efter deras scheman numera, har Zennströmska riskkapitalprojektet Joost i åtanke.
I alla fall så ligger prognoserna på en dubbling av dagens miljard enligt artikeln Nätets nya vinnare på Ekonominyheterna.
Men till stor del kommer den omsättningen att tillfalla Google, som numera bör rädas EU's konkurrenslagstiftning, då de enligt mina siffror har mellan 90-95% av sökmarknaden, starkt följt av Eniro på mellan 1-2%.
En annan del som kan bli för de företag som befinner sig på marknaden är att företagarna själva börjar köpa Adwords, vilket Google också strävar efter, men det är skillnad på en månatlig budget på 1000 kronor mot de största på den svenska marknaden som lägger runt en halv miljon.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Artikel om mikroövertalning

Att sökmotoroptimering kan generera trafik är nog de mest inbitna övertygade om, men hur det skapas är nog en av de mest mörkade bitarna. I sedvanlig ordning så satt jag och letade efter lite affärsinformation när jag, åter igen, snubblade över en kort artikel om förbannelsen över att SEO utnyttjar social media, då information ska skapas i ett så perverst sätt att det måste kallas kommersiellt, buhu.
Artikeln är titulerad SEO Shenanigans Pose a Clear and Present Danger to Social Media och vad författaren vill påpeka är att bloggar och resurser som Digg, Wikipedia gärna får användas, men inte som primärt arbete för att lyfta sökresultat, utan SEO-syftet ska ses som en bieffekt.
Som komikerparet Filip och Fredrik skulle ställa frågan: -Bra eller anus?

Andra bloggar om: , , , , , ,

SonyEricssons IPhonedräpare

image16

Apples telefon IPhone har ju som bekant skördat en del framgångar och motgångar (många ex hackade), men nu kommer SonyEricsson med svar på tal med deras första Windowsbaserade telefon Xperia X1.
Nån tekniker från företaget kladdar lite på ett tidigt ex av telefonen i klippet nedan.

Andra bloggar om: , , , ,

Cutts har en hel arsenal av videobloggposter

image15

Matt Cutts vill ha dig också ;)

Satt och mumlade runt lite vilket föranledde mig in på vad Google nissen Matt Cutts håller på med (ställ inte frågan varför jag fick för mig att leta) och fann en hel del intressanta videoklippbloggposter, t ex den Om vissa SEO myter eller Google terminilogi.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Google rensning i serpen

image14
Matt Cutts dikterar hur det går till i cyberrymden.

Google har den senaste veckan utfört en ganska omfattande uppdatering i så gott som alla länder för att analysera varför vissa sidor ligger placerade topp 5 i konkurrensutsatta termer. Efter denna genomgång som till stor del verkar ha vart manuell så har en rad sidor blivit berörda och hamnat i olika straffilter - kanske beroende på om de är adwordskunder eller ej, kan bara spekulera där. Mer information finns att hämta i olika trådar.
Klart är att Google inte uppskattar SEO som inkräktar på deras adwordsintäkter på alltför viktiga termer och för många avvikelser från Google Webmaster Guidelines har och kan komma att påverka en hemsidas ranking.

I filmväg får denna veckas tips bli den lätt hypade (i alla fall mycket reklam överallt) Jumper, med Star Wars bekanta Hayden Christensen och O.C. skådisen Rachel Bilson.
Det har även kommit ett pilotavsnitt från en remake av den kultförklarade 80-tals serien Knight Rider, den där David Hasselhoff fortfarande var cool och inte badvakt och fyllo.
Sist men inte minst, Indiana Jones trailern från nya filmen Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.







Andra bloggar om: , , , , , , ,

Dags för Eniro att skrota telefonkatalogen



Jag gjorde en intressant notering i trapphuset där jag bor, två travar med nytryckta telefonkataloger från Eniro som trots två veckors tillgänglighet inte funnit några nya ägare, utan i stället funnit några nya kamrater i form av tidigare årsgångar.
Det märks vilken genomslagskraft hitta.se har haft och att Eniro snart måste rusta upp till kamp för att leda annonsörerna över till deras katalog på nätet, då miljödebatten rasar som hårdast och förstå vilka utsläpp som ligger bakom telefonkatalogerna: kapade träd, transport, massatillverkning, tryckning, transport, förbränning.
Det är nästan som att Eniro borde klassas som miljöbovar, men trots detta så tycker Eniro själva att det föreligger ett ökande behov av den tryckta varianten i en artikel i SVD.
Andra bloggar om: , , , ,

RSS 2.0
Marknadsföring / SEO