Är "jajjad" myntat?

I traditionell ordning så har nyhetsrapporteringen inom segmentet sökoptimering eller sökmotoroptimering, vilket man nu föredrar, varit kraftigt fokuserad på oetiska metoder.
Bland annat har det handlat om dörrsidor och allmänna skräpsidor som länkas till betalande kunder, detta har givetvis inte varit acceptabelt och har även kunnat lett till avstängning i Google.
Nu har bloggosfären blivit förbannad när det dykt upp automatiserade kommentarer i bloggkommentarfältet vars ända syfte är att skapa länkvärde till så kallade länkkataloger och om jag har tolkat situationen korrekt inte länkar till kunder.
Detta fenomen har de sista månaderna blivit ett spritt fenomen över hela Internets bloggar och lett till att vissa helt stänger av kommentarsmöjligheterna, man har även debatten om näthatet starkt i minne.
Bloggosfärens starka reaktioner blev så kraftiga att branschtidningen IDG snappat upp detta som en nyhet och den svenska syndabocken för detta blev återigen SEO-bolaget Jajja Communications, som under de senaste åren har arbetat hårt med att försöka tvätta av sitt tidigare skamfilade rykte, bland annat med hjälp av de revideringar som görs av TS samt med ett uppmärksammat samarbete med Eniro.
Men dessa försök verkar nu bli förgäves när namnet Jajja har kommit att bli synonymt med det nu myntade uttrycket "Jajjad" vilket ska innebära bloggkommentarspam.
Även TS har fått kritik för deras revideringsmetoder som ger sökoptimeringsföretag ett grönt kort på att de använder korrekt metoder. Flera menar att TS-stämpeln bara är en köpt klistermärke man sätter på hemsidan eller kontoret och inte en seriös garanti att allt är i sin ordning. Återstå att se vad TS vidtar för åtgärder.
Givetvis är det inte försvarbart att bli "jajjad", men nog är Jajjas konkurrenter och allmänna proffstyckare lite väl högljudda att peka finger åt det svarta fåret bland alla grå!

Andra bloggar om: , , , ,

Vista är säkert

image3

Har vart extremt mycket så här inför "semestern" vilket inneburit en snittarbetssats på cirka 100 timmar i veckan och parallellt med detta så har ett försök med att byta dator pågått. Från en tung Vaio till en lättare och betydligt snabbare mindre Vaio - troligtvis kolfibret som inte väger så mycket. Men samtidigt med en övergång från XP till Vista Ultimate.
Installationen gick smidigt med lite styckande av hårddisk för att kunna ha en krypterad del, i övrigt verkade allt lite snabbare, exempelvis starta Word gick från 8 till 1 sekund och mitt favoritsätt för att testa prestanda, scrolla upp och ner i Excel - wow.
Nu tillbaka till säkerhetsaspekten, till skillnad från XP som inte kräver men tillhandahåller lösenordsskydd i uppstarten så är detta nu ett krav i Vista. Bra egentligen men nu har det uppstått ytterliggare en bugg som jag inte hört något om tidigare, det enkla fenomenet att lösenordet inte fungerar alltid och nej, jag glömmer aldrig mitt lösenord eller är icke kapabel att skriva in det. Utan i stället krävde det 3 omstarter innan Vista accepterade mitt korrekt inknappade lösenord - helt jävla otrolig säkerhet...kommer nog dröja tills första servicepacket innan datorn tas i bruk fullt ut.
Inom forskningssegmentet har jag nu lyckats bryta en rad sandboxningar eller straffilter och jag skulle vilja beskriva verktyget som behövs för "nationell thrust", dvs att Google Pagerank värdet är så gott som oväsentligt på inlänkningen till sidan som ska upp, utan istället så krävs det att länken måste komma från samma nation som hemsidan och vara inom "thrust" segmentet som för min kategorisering innehåller t ex nyheter, politik, religion eller historia osv. Mer vidareutveckling kommer såsmåningom.
Filmtipsen blir tre, missat en vecka, båda finns tillgängliga för hemmabrukare och på bio där jag faktiskt såg ena - alltid lite extra effektfullt.
Filmerna heter Die Hard 4.0 med en gammal Bruce Willis samt en film baserad på den nästan ännu äldre serien från 80-talet - Transformers. Båda rekommenderas starkt och har man inte fått nog där så finns söndagsfilmen 1408, baserad på en bok av Stephen King.






Andra bloggar om: , , , , , ,

RSS 2.0
Marknadsföring / SEO