"Mr SEO Sverige"

Ett regnigt midsommarfirande som övergick till mestadels arbete får beskriva den gångna helgen.
Inväntar resultat på ett antal nya teser som ska testas så det finns inte så mycket nyheter att rapportera om, så i stället får det bli en liten komisk historia jag fick höra om när Mr SEO Sveriges självförtroende fick sig ett kraftigt slag, samt veckans filmtips.

Mannen, myten, legenden.
Så kan ett fåtal personer presenteras baserat på sina meriter och detta brukar leda till gott självförtroende, även hos dem med god självdistans. Sedan finns det kategorin pajaser, som efter ett fåtal omnämnaden i media eller nischade branschorgan bygger upp en självbild som kanske den övriga världen inte riktigt delar.
Efter en så kallad seo-träff, så träffar mannen som i mitt register kommer hädanefter benämnas Mr SEO Sverige, ett antal branschkollegor över ett par öl. Mr SEO Sverige förklarar sin bild av branschen i Sverige där han utnämner sig till centrum i detta universum och berättar sedan sina framtidsplaner för det närmaste året där upprättandet av ett antal kataloger och bloggar ligger i fokus.
Brevid Mr SEO Sverige sitter en högre uppsatt person till ett av de mest anonyma SEO-företagen i Sverige med flera kontor utomlands, troligtvis ett av de mest lönsamma också. Den högt uppsatte personen frågar då Mr SEO Sverige hur resultatet påverkas på den globala marknaden, då detta företaget gör precis som Mr SEO Sverige, fast ungefär i tusen gånger större omfattning.
Mr SEO Sverige harklar sig och sedan var det självförtroendet sänkt i botten.
Så enkelt är det inte att sopa ens stolthet under några mattor och sedan ha kraft att står rakryggad.

Veckans filmtips, blir nått så märkligt som en Kevin Costner film vid namn Mr Brooks, som finns tillgänglig för vana surfare.
"Under mr Brooks repekterade yta lurar en mörk sida. Den som tidningarna kallar The Thumbprint Killer är den sida av Brooks som vill göra det förbjudna. Han slits mellan det förbjudnas lockelse och avsky för sina brott. Samtidigt tvingas Brooks in i komplicerade förhållanden med en snokande fotograf och en dedikerad polis. Situationen gör att Brooks måste ta större risker och spela ett allt högre spel."

Andra bloggar om: , , , ,

Festival och filteranalysrapportering

image2
Kanske än något udda rubrik, men den speglar den nuvarande situationen under pågående analysarbete. Börjar väl med den något pilske kollegan som efter ett lägenhetsköp fick finna sig i ett mellanstadie av mindre solid likviditet så här i mitten av löneperioden fick en fix ide att Hultsfred och flickor* (per definition kvinnor i ung ålder) är en ekvation som på ena sidan av likhetstecknet definieras av alkohol och viagra.
Kort och gott så var detta problem med mindre likvida medel som krävde en desperat handling och ledde mot bättre vetande* (per definition jur kand studerande på fritiden) till att han tog ett så kallat mobillån, rafsade ihop proviant (kontanta medel för alkohol), ett liggunderlag samt lite kläder, som faktiskt ströks natten innan avfärd.
Ja vad ska man säga mer? Hoppas han får höra någon vettig musik.
Då till det analysarbete som jag håller på att forska i beträffande det märkliga straffilter som kallas i SEO-forum +30 eller +950 och som leder till otillbörligt låga placeringar i Google.
De tester jag utfört genom diverse bloggar, ämnessidor, kataloger och företagssidor påbevisar en rad teorier för att förklara vad som orsakar och tidsbestämmer "bestraffningen".
  • Bloggar påverkas mindre då Google tycker det folk skriver är vettigt!!
  • Överdriven nyckelordsinlänkning (mer än 20%) vid start av optimeringen startar filtret.
  • Onpage optimering av titlar och internlänkning efter inlänkningsstart ökar straffiltret.
  • Likartade kataloginlägg (samma ankartext eller titel) spär på filtret
  • Äldre webbplatser, över 1.5-2 år påverkas minimalt eller inget alls.
  • Flera nyckelordslänkar från samma webbplats sänker förtroende.
Jag ska fortsätta min analys angående hur konkurrensutsatta termer påverkar överdriven inlänkning för relativt nya webbplatser och om spridda djupinlänkningar belönas eller straffas.
Veckans filmtips blir en film som kanske inte ska rosas men fungerar som en stunds avkoppling på jobbet.
Den finns tillgänglig för vana surfare och går under titeln Disturbia. Andra bloggar om: , , , , , , ,

Googles värderingar

Man slutar aldrig förvånas av Googles algoritm som innehåller så många olika värderingsfaktorer. En sak som den tydligen inte uppskattar är onpage optimering, exempelvis vid omstrukturering av interna länkar, vilket det verkar vara en speciellt straffilter för, oavsett vilket syfte man har haft vid själva struktureringen - sökoptimering eller kanske för att underlätta för besökaren att hitta runt.
Detta filter faller in under det smått beryktade "sandbox" filtret vars existens verkar vara mycket slumpartad, i alla fall så verkar alla bloggare slippa detta, vilket jag finner smått fascinerande, då bloggar egentligen inte behöver ha nån typ av reellt sanningsvärde utan fria fantasier om allehanda ämnen rankas tydligen högre än seriösa journalisters publiceringar på nyhetssidor.
Man lär så länge man lever, men om Google kommer ingen människa förstå allt... Andra bloggar om: , , , , , ,

RSS 2.0
Marknadsföring / SEO