Google SearchWiki - Slutet för sökmotoroptimering (som den fungerar idag)?

Matt Cutts - hotet.
Googles allt mer aggressiva inställning till intäktsinkräktare som bryter mot Googles regelverk eller råkar ut för att en konkurrent ser till att reglerna bryts börjar skörda allt tyngre offer som creditcardguide.com blev straffade bort från förstapositionen på alla relevanta kreditkortstermer i den amerikanska serpen. Lyckligtvis så han den ensamma företagaren Rafael David sälja sajten till Bankrate Inc för nätta 32 miljoner dollar och när företaget rullade ut sitt pressmeddelande om förvärvet hos bland annat New York Times, så tog Matt Cutts team illa vid sig och cirka en månad efter så flyttades sajten ner 50 positioner i serpen, vilket gör att värdet på sajten sjunk dramatiskt.
Seobook.com har först en artikel om hur sajten har köpt länkar (till stora delar mycket snygg integrerat) och i närmast beundrande stil så analyseras affärskonceptet som genererade ett sånt klipp för att sedermera upptäcka att sajten blivit straffad och då påpeka att det kanske inte är så bra att sajten blir uppmärksammad i media...
Samtidigt så kommenterar Aaron Wall om den mystiska glitchen som var i början på månaden och spekulerar i vad antispam teamet har på tapeten, ett starkt nyckelordsfilter. Tyvärr har den växande bloggosfären ställt till det, då det snarare är regel att använda nyckelordslänkar vilket ledde till dramatiska förändringar under ett par dagar då det rapporterades om mängder av sajter som plötsligt försvann och sedermera lika snabbt kom tillbaka.


Ta visdom från en äkta spammer vid namn Shoemoney - "Don't Make Google Look Stupid"

Nu till nästa slag mot sökmotoroptimeringsbranschen, hur tung den blir beror som vanligt på DIG! Då Google låter inloggade användare vända upp och ner på sina personliga sökresultat med Google SearchWiki och med Googles enorma informationssamlande så är det ställt bortom alla tvivel att enskilda användares rankingresultat kommer att påverka andras "organiska organiska serp".
Nu gäller det att tänka i nya banor och kanske ansluta sig till den allt växande "tankesmedjan" alternativ seo.
Nedan följer demonstrationsvideo på Searchwiki.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Magnus

Min bild av Search Wiki är att det aldrig kommer få någon riktig impact. Fram till nu ar det så vitt jag kan se inte gjort någon som helst skillnad. Det känns dessutom inte som att Google i framtiden kommer göra förändringen att det påverkar de globala resultaten istället för bara de egna, alla sådana försök blir ju väldigt känsliga för spammare.

2009-02-11 @ 16:07:29
URL: http://www.sokmotorkonsult.se
Postat av: Marcus Westberg

Har du dumpat bloggen helt nu? Det var länge sedan en uppdatering.

2010-07-15 @ 14:38:37
URL: http://www.svenskseo.se/
Postat av: John

Kan inte heller tänka mig att det här kommer att slå igenom. Kanske hos sådana som sitter på google ett par timmar om dagen men den målgruppen är oerhört liten.

2010-08-13 @ 09:58:06
URL: http://www.cyberworks.se/
Postat av: Julia

Jag måste säga att jag verkligen uppskattar din sida. Tyvärr verkar jag inte kunna prenumerera på din sida via BlogLovin' och jag undrar varför det går snett. Är det någon annan som också har problem med det här?

2011-05-08 @ 13:21:19
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0