Jaha, då var alla "black hats" numera...

image7

Nörden på bilden är det inte många som känner igen, men namnet Matt Cutts ger många som jobbar mot sökmotorerna, i synnerhet mot Google, mycket kalla kårar. Cutts driver en mycket besökt blogg, där han berättar vad som ska ske inom Google, speciellt inom hans område där det handlar om att upprätthålla riktlinjer för webmastrar och hur spammet ska bekämpas.
Cutts går även under smaknamnet "porn cookie guy" där uppkomsten härstammar till att han erbjöd sin frus hembakade kakor till anställda på Googles kvalitetsavdelning som hittade oönskade porrsidor bland sökresultaten.
I hans kamp mot spammet vilket går hand i hand med Googles strävan om att fylla serpen (sökresultatlistan) med adwords (reklam Google tar betalt för) så har en rad nya riktlinjer upprättats, vilket numera innebär att den som köper en länk från en sida i syfte att komma högre bland sökresultaten, eller byter till sig en länk så kan denna webbplats numera straffas genom att plockas bort bland resultaten.
Denna förändring från Google, vars algoritm tar hänsyn till länkar har lett till stor konfundering bland företagen och privatpersonerna som drivit upp etiska riktlinjer kring hur byten och köp ska gå till, men vilket numera klassas som "black hat", dvs i stäv mot Googles Webmaster Guidelines.
Bland fria spekulanter så tros en utveckling att synligt PageRank värde kommer att försvinna (för at än mer driva bort länkköpare) samt att möjligheterna att använda så kallade backlink verktyg kommer att drastiskt minska, allt för att Google ska kunna sälja mer Adwords.
Så ta chansen och testa några av de bättre verktygen jag har funnit, bland dessa återfinns snabba verktyget RankAlert Backlink Watch samt en rad tuffa och faktiskt användbara från We Build Pages.
Veckans filmtips går den här veckan till en helt enastående prestation från Viggo Mortensen som bilat runt i Ryssland under en lång period för att förbereda sig som den ryska gangstern Nikolai, i filmen Eastern Promises, där personerna från A History of Violence återses. Som sagt mycket stark underhållning, Aragon är glömd.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Pagerank uppdatering stundar

image6

Nått som tappat stor betydelse de senaste åren är det värde Google sätter på en sida mellan 1-10, så kallad Pagerank. Historiskt sätt hade det relativt hög inverkan på vilket resultat en sida hamnade i sökmotorerna, medans det idag bara är ett kul tecken på hur en hemsida ses på av Google och även en snabbt sätt att se om sidan funnits länge.
Tidigare och nuvarande så berättar aldrig Google när en uppdatering sker, men det brukar komma med jämna mellanrum.
Den tid som det senast var en PR-uppdatering var för hela 134 dagar sedan, vilket slår det tidigare rekordet på 122 dagar, som var perioden mellan 19 oktober 2005 till 18 februari 2006.
Detta föranleder mig att spå en uppdatering inom de närmaste två veckorna.
Hittade en kul lista där alla tidigare uppdatering har dokumenterats med lite mer förklaringar.
Finns på den här länken.

Andra bloggar om: , , , , ,

Iphone passerar en miljon

image4

Efter en hype av en telefon och för den delen vilken produkt som helst så meddelar Apple på den 74e dagen att företagets första telefon nu har passerat över 1 miljon sålda exemplar.
Givetvis så reagerade den Applepositiva börsen med ett skutt uppåt och efter förra veckans presentation av nya generationen Ipods, ställer man sig nu frågan om Steve Jobs kan misslyckas?
Läs mer om nyheten hos IDG.

image5
För att stilla hungern bland europeiska konsumenter kommer nu lite plåster på såren när Iphones "lillebror" Ipod Touch lanseras över hela världen med försäljningsstart under oktober månad.
Undertecknad fick en kraftig köpimpuls och gick in och beställde en 16 GB Ipod så fort Applebutiken tillät det hela med ett preliminärt leveransdatum mellan 2-3 oktober, givetvis med en lite kaxig latinsk fras lasergraverad på baksidan.
Enda farhågan för Apples räkning är om de inte skjuter sig lite i foten med att lansera en så pass likvärdig produkt som telefonen, då de enda funktionerna som saknas på Ipoden är just telefonin och en kamera, som i stort sätt varje mobiltelefoniägare numera förfogar över.
Denna vecka blir det ett filmtips - 3:10 to Yuma.
En lysande western med skådespelarna Russel Crowe och Christian Bale samt Peter Fonda.



Sist men inte minst - en dum blondins två veckors färd till kändisskap med ett 30 sekunders uttalande som för evigt illustrerar hur Internet har förändrat vår världsbild.
Jag talar givetvis om Miss Teen USA South Carolina's blonderade geni Lauren Caitlin Upton som ger det amerikanska utbildningsväsendet ett nytt ansikte ;)



Andra bloggar om: , , , , , ,

RSS 2.0
Marknadsföring / SEO