Googlebomben gånger två

image11

Först och främst så har det varit en lite seg månad med lite tester kring nyhetsvärde och inlänkning, då en allt större del av befolkningen numera bloggar eller har någon typ av hemsida de lägger lite tid på. I och med detta så läser Google av vad som skrivs i dessa allt mer och ska indexera dessa mycket kvickt via "taggmotorer" som Technocrati eller vad det nu heter, men samtidigt inte lägga allt för stor vikt vid dessa då seriositeten hos vanliga dödliga (läs omedvetna spammare) är högst tvivelaktiga. Man får ta i beaktning att dessa kan tillfälligt hålla på att studsa upp i serpen under några dagar för att sedan försvinna nästan helt.
Det har varit en hel del filosofer inom sökoptimeringsbranschen som trummar för att det är old school SEO som är på tapeten igen och till min stora förvåning råkade jag stöta på en aktör inom rikets gränser som tagit till sig detta högst bokstavligen genom att testa en så kallad Googlebomb som man trodde var länge förbi genom att använda sig av ett egenskapat länknätverk bestående av hela 50 kataloger, tyvärr så har Google numera manuella kontroller av onaturlig länktillväxt, så det gäller fortfarande att vara tålmodig och relevant med optimering, men en sak som jag noterat är att se till att besökare hittar rätt på hemsidan genom att grundligt se till att ingenting är längre bort än två klick, vilket man löser med korrekta internlänkar, dvs basic old school SEO, men ack så aktuellt.
Till den andra Googlebomben kommer riskkapitalätaren Johan Stael von Holstein som måste ha kläckt ur sig IT-Sveriges mest beundransvärda citat för året 2007 i en intervju med bloggen Disruptive:
"Jag har en idé som skulle konkurrera med både Facebook och slå undan benen på Googles affärsmodell. Men jag har vare sig pengar eller tid att dra i gång något."
Vem minns inte Jan Guillous krönika "Utan massor med blåsta torskar inga rika direktörer" där han beskriver hur det intellektuella kapitalet är byggstenarna i von Holsteins skapelser, men finns det en gnutta sanning och en verklighetsanpassad affärsmodell som går ut på att det går att tjäna pengar på det hela så tar jag en kölapp för att hoppa på skutan - för det är väl inte ännu en groda von Holstein tryckt ur sig?
I filmtipsväg är det magert, faktiskt inte kommit något sevärt som jag kan rekommendera, så det får bli två nya serier, som vid sidan av ypperligga Nip/Tuck verkar vara intressanta. Californication och en vid namn John from Cincinatti.




Andra bloggar om: , , , , , , , ,

RSS 2.0
Marknadsföring / SEO