Länktunghet ,Iphone 3G samt årets främsta länkbete

image19
Först och främst, inget aprilskämt.
Efter spekulationer fram och tillbaka så verkar det nu stå klart att det kommer en 3G variant av Apples extremt hypade Iphone, detta efter att beställningar har lags i storleksordningen av 10 miljoner chip som ska innehålla de nödvändiga 3G kretsar som krävs: ? Våra källor hävdar att en avsevärd ökning i produktionen av 3g-iphone under juni, efter en mindre produktion i maj, säger Bank of America analytikern Scott Craig till Reuters.
Samtidigt medger Telia i en intervju med Veckans Affärer att de ligger i slutförhandlingar med Apple i artikeln Telia vinner slaget om Iphone, som även citeras i IDG. Med största sannolikhet så kommer den nya modellen att introduceras under Apples utvecklarkonferens som ska hållas mellan den 9-13 Juni i San Francisco och för att förstärka det hela ytterliggare så har Apples partner i USA, stora teleoperatören AT&T bekräftat att det kommer en 3G modell under året. Så min plan på att utnyttja den låga dollarkursen för att importera en Iphone för hackning får härmed läggas på is.
Nu till ett litet inslag i min sökoptimeringsforskning som denna gång ska beröra ett ämne som jag egenhändigt döpt till "länktunghet".
Vad är då länktunghet? Jo det är ett fenomen som uppstår när extensiv off-page SEO genomförs, eller enkelt uttryckt, inlänkning från externa sajter. Det som då uppstår har vid upprepade försök konstaterats att vid en snabb inlänkning från flera externa sajter (in tiotalsstorlek) lett till att den inlänkade sajten tappar betydande placeringar i Google och beroende på hur tung den blev så uppstår en tidsfaktor innan sajten tappar sin länktunghet och uppnår en betydligt högre placering. Detta ska då ställas i relation till en kontinuerlig inlänkning under en tidsperiod, exempelvis två månader då den inlänkade sajten med jämna mellanrum ökar sin placering.
Vad är då lärdomen av detta?
image18Tillfälligt stora ökningar av inlänkar är ej en onaturlig del av Google längre (exempelvis som årets främsta länkbete gjort av New York Magazines: Lindsay Lohan as Marilyn Monroe in "The Last Sitting", vilket genererade extremt många inlänkar och även bannerintäkter på närmare 500000 dollar bara under de 2 första dagarna av de 34 miljoner visningar som förekom, även Forbes.com spekulerar i ämnet), men ger en tillfällig drop innan det placerar sig högst upp.

Avslutningsvis en snabb titt på sommarens tilltänkta storfilmer, då Hollywood börjar rulla ut dessa från och med Maj månad:
Iron Man, med Robert Downey Jr i huvudrollen:



Följt av 66-åriga! Harrison Fords comeback i Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull:



En vild chansning (jag hoppas att han slipper bli förknippad med Sjätte Sinnet) M. Night Shyamalans nya The Happening:



Universal Pictures tunga Wanted, med bl a Morgan Freeman och Angelina Jolie:



Will Smith's tänkta superhjälteroll i Hancock:



Samt sist men inte minst Läderlappens återkomst i The Dark Knight:



Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0